miércoles, 9 de septiembre de 2009

Claus de l'èxit per a un bon ús de la pissarra digital, les aules 1:1 i la web 2.0

Avui dimecres 9 de setembre, a les 12 del migdia, el Centre de Recursos Baix Llobregat-6 ha inaugurat el curs 2009-2010 amb aquesta conferència que he impartit a l'Auditori de Sant Vicenç dels Horts.

L'acte, organitzat per Antoni Moga i Elvira Safont, s'ha iniciat amb unes paraules de salutació als assistents de la inspectora Dolors Martínez.

Els punts principals de la conferència es poden sintetitzar així:

- Sense TIC adequades, no hi ha TAC eficaç (calen recursos adequats).

- No hi ha camí, pel que no sap on vol anar (cal tenir un projecte educatiu on integrar les TIC).

- Sense manteniment, tot es fa malbé.

- Sense suport de la comunitat, poc farem.

- Sense saber, res a fer (cal formació pel professorat)

- Sense motius, no canviarem (el professorat ha de veure-ho clar, ha de tenir motius per a voler canviar la seva manera tradicional de treballar a l'aula) .

A més a més, s'han proposat molts models d'activitats educatives per a fer a les aules amb suport TIC (bones pràctiques) y, finalment, s'ha proporcionat als assistents la clau mestre que pot facilitar la integració de les TIC a totes les aules.

Podeu ampliar la informació aquí

2 comentarios:

Osselin dijo...

Sàvies paraules,les he pujades al meu blog per a ser compartides. Si no ho trobes bé sisplau digues-m'ho i retiraré el post i el document.
Allà he inclòs alguna reflexió addicional.

Gisela Céspedes dijo...

Los señalamientos que hace referente a los pizarrones interactivos son muy acertados en que son una valiosa herramienta para la enseñanza y el aprendizaje, siendo de gran ayuda para el grupo escolar y el profesor a ahorrar tiempo, ampliar la interación y mejorar la comunicación. Considero que debería presentar también los aspectos negativos de cuando no se utiliza en forma adecuada esta herramienta.